Bøger

Bøger

Ny bog: Den store tech revolution 

Kina har i al stilhed taget et kvantespring og gennemgår i disse år en vild tech-revolution, som rykker ved magtbalancen i verden og kommer til at påvirke os alle. Kinesiske virksomheder er allerede globalt førende inden for flere af de vigtigste nye teknologier, som droner, solceller, fintech, sociale medier, e-handel og sandsynligvis også kunstig intelligens. Åbenheden og lysten til at afprøve nye teknologier – ansigtsgenkendelse og dronelevering – er stor, og kinesiske virksomheder er ikke underlagt de samme etiske dilemmaer og lovgivningsmæssige begrænsninger, som vi kender i Europa og USA. Hvorfor er det vigtigt for dig? Fordi det er et spørgsmål om tid, før kinesiske teknologiselskaber for alvor begynder at ekspandere uden for Kina, og fordi Kina på mange måder er blevet et vindue til fremtiden – på godt og ondt. En fremtid, hvor man kan betale med sit ansigt, og hvor staten ved hjælp af massiv overvågning uddeler point til borgerne for deres opførsel på de sociale medier og i den fysiske verden.

Bogen fås både som e-bog og hardcopy og er indlæst som lydbog af Christina Boutrup. Den kan købes her.

Den engelske udgave udkommer i starten af marts 2019.

Den-store-tech-revolution

Den røde løber – Kinas fremmarch i Europa

Kinesiske politikere og forretningsfolk er blevet ombejlede gæster på de bonede gulve i hele verden, fordi de har penge på lommen. Ingen bortset fra menneskerettighedsforkæmpere vover at fornærme den kinesiske regering, som med et jerngreb natten over – og uden at begrunde det – kan lukke døren til det attraktive kinesiske marked.

Den røde løber handler om Kinas voksende indflydelse i Europa. Det er historien om, hvordan vi forsøger at tiltrække rige kinesere – og hvad der sker, når vi inviterer dem indenfor. Bogen viser, hvor stærkt Europa er under kinesisk påvirkning i disse år og udfordrer vores selvbillede.

Flotte anmeldelser:

5 stjerner i Børsen, 5 stjerner i Jyllandsposten, 4 hjerter i Politiken og 4 stjerner i Berlingske samt særlig anbefaling i Berlingske Business.

Køb bogen eller hent et gratis kapitel

Fås også som e-bog og lydbog.

forside-jpg-1

Kina Sweet & Sour – erfaringer fra danskere, der tør satse på Kina

Mød nogle af de mest succesfulde danske erhvervsfolk i Kina og lær af deres dyrt købte erfaringer. Heriblandt de to danskere bag Bestsellers milliard-forretning med mere end 7.000 modebutikker i Kina – Dan Friis og Allan Warburg.  De står bag en af de største udenlandske succeshistorier i Kina og deler ud af deres personlige erfaringer og forretningshemmeligheder. Andre har været mere uheldige. Carlsberg er for eksempel blevet udråbt som miljøsvin i kinesiske medier, og Arla endte i centrum af Kinas største mælkeskandale. At lave forretninger i Kina er som en sursød sovs, der på en gang smelter på tungen og efterlader en bitter eftersmag, men alligevel er en uundværlig del af et godt kinesisk måltid

Fem stjerner i Jyllands-Posten ★★★★★

“Jeg læste bogen næsten som en god thriller. Den er velskrevet og indsigtsfuld; inspirerende og svær at lægge fra sig.”

Læs hele anmeldelsen her

Køb bogen eller hent et gratis kapitel. Fås også som e-bog.

forside-jpg-3-page-001

Ørnen, Bjørnen og Dragen

I den korte og let tilgængelige e-bog Ørnen, Bjørnen og Dragen ser Christina Boutrup sammen med Ruslands-ekspert Flemming Splidsboel og USA-journalist Anders Agner Pedersen nærmere på de tre stormagter Rusland, USA og Kina og forholdet mellem dem. For selv de ikke bryder sig om det i hverken Washington D.C., Moskva eller Beijing, så bliver deres indbyrdes relationer stadig vigtigere i en mere kompleks verdensorden.

Bogen henvender sig til alle, der er interesseret i at forstå de magtforskydninger, der sker i verden lige nu, og den er med sine mange dilemmaer yderst relevant for gymnasieskoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Download bogen her 

unnamed-5