Kina Ekspert

Kina Ekspert

Christina Boutrup optræder ofte som Kina-kender og kommentator i danske og udenlandske medier. Ikke mindst når det gælder viden om danske virksomheders muligheder og udfordringer på det kinesiske marked. Men også når det handler om Kinas voksende økonomiske, politiske og kulturelle indflydelse i Europa.

Vil du interviewe Christina Boutrup, så ring på +45 26294047 eller skriv en mail til: info@christinaboutrup.dk.

Undervisning og workshops
Christina Boutrup bliver flittigt benyttet som gæsteunderviser på forskellige uddannelsesinstitutioner og faciliterer også workshops og seminarer skræddersyet til specifikke faggrupper. Her inddrager hun sit store netværk af eksperter, erhvervsledere og relevante cases i Danmark og Kina.

Studieture til Kina
Hun har flere gange været kursusleder på studieture til Kina. Blandt andet for danske journalister i samarbejde med den journalistiske efteruddannelse Update og China Experience.

Referencer

Dorte Toft, journalist og business-blogger:

“Studieturen til Kina under ledelse af journalist Christina Boutrup var nok den mest udbytterige i mit lange liv som erhvervsjournalist. Jeg blev klog på mulighederne for dansk erhvervsliv på verdens største marked, og dets udfordringer i et land, hvor alt ikke går efter bogen. Og jeg blev klogere på den trussel som Kinas virksomheder udgør for Vestens, begunstiget som det kinesiske erhvervsliv er med statskapitalismen, både i form af adgang til billig kapital og en vis protektionisme”.

Henrik Dørge, journalist, Weekendavisen:

”Forinden havde jeg ikke rigtigt troet på, at kinesiske virksomheder i dag skulle være blevet så innovative og videnstunge, at de er i stand til at matche vestlige firmaer, når det gælder udvikling og fremstilling af højteknologiske kvalitetsprodukter. Jeg antog, at kineserne stadig blot var billige kopister. Den forestilling abonnerer jeg ikke længere på efter at have deltaget i kurset”.

Anja Westphal, journalist, DR Nyheder:

”Kurset Kina Sweat & Sour er den mest tankevækkende efteruddannelse, jeg hidtil har deltaget i. Jeg rejste hjem med dyb bekymring for gamle Europa overfor et Kina i ildsprudende udbrud. Glem alt om, at de kun kan kopiere og fake. Efter at have set de tusinder af patenter og forskningsafdelingerne hos Huawei forstår jeg meget bedre alvoren bag flosklerne om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Samtidig fik Christina lindet på døren for de problemer, der også venter Kina fremover. Lønkrav, socialt pres, miljøkrav, opgør med gamle styreformer og korruption. Hvert minut af ugens tætpakkede program bidrog med nye facetter, og jeg har efter hjemkomsten meget bedre kunnet gennemskue nyhederne fra Kina på både det politiske og erhvervsmæssige område. Se fx bare diskussionen om Grønland”.